вівторок, 26 травня 2020 р.

1 червня – Міжнародний день захисту дітей


Уже майже 70 років поспіль в усьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей.  Кожна дитина має повне право бути захищеною, мати усі належні умови розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Завдання і обов’язок держави, органів влади, школи та родини  -  поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

Відтак, сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, ігри та забави. Це нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути і все робити для того, щоб усі діти росли щасливими та здоровими.
Нині ці  обов’язки є особливо актуальними, адже перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави. Особливої опіки та турботи вимагають і діти, яким не поталанило мати безтурботне дитинство – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.
Зігріймо теплом свого серця, увагою і ласкою тих юних співгромадян, життя яких не схоже на добру казку, допоможімо їм відчути радість спілкування. Впевнені, що об’єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри.
На юне покоління ми, дорослі,  покладаємо великі надії та сподівання. І саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців. Кожна реформа, кожен крок у державі робиться з прицілом на майбутнє - реформами системи освіти, поліпшенням умов для навчання та дозвілля, модернізацією системи охорони здоров'я.
Глибока вдячність батькам, які виховують у дітях високі моральні якості та духовні цінності. Подяка тим родинам, які частинку душевного тепла та любові віддають дітям-сиротам, усім тим, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.
Діти – найбільший і найдорожчий скарб. Робімо усе для того, щоб в кожної дитини  очі світилися щастям!